Idei pentru curatarea peretilor



Curatarea eficienta a peretilor din interior
Momentul optim pentru a curata peretii din interior este acela in care incepeti o curatenie generala in locuinta. Asigurati-va ca aveti la indemana tot ce va trebuie pentru a curata cu succes aceste suprafete, carpe curate din bumbac, o perie moale, aspiratorul, o solutie de curatat si o galetusa cu apa calduta. Urmatorul pas consta in pregatirea peretilor si inlaturarea tuturor decoratiunilor de pe acestia, piesele de mobilier urmand sa fie si ele indepartate.
• Primul pas in procesul de curatare a peretilor il reprezinta inlaturarea prafului, dar si a panzelor de paianjen. Puteti folosi fie aspiratorul cu perie sau o perie simpla pentru a indeparta corect praful si panzele de paianjen de pe peretii interiori, Insistati in colturile incaperilor. Este important ca acest pas sa fie urmat indiferent de incapere pentru ca, in caz contrar, praful amestecat cu apa si solutia de curatat va forma pete si dungi foarte inestetice.
• Vopseaua lavabila are un mare avantaj, dupa cum insusi numele sugereaza: permite spalarea peretilor. Intr-o galetusa cu apa calduta puteti turna fie un detergent universal, fie 100 ml de otet alb si o lingurita de bicarbonat de sodiu. Pentru a nu avea parte de surprize neplacute, puteti testa solutia rezultata pe o parte a peretelui care ulterior va fi acoperita de un obiect de mobilier. Daca totul este in regula, puteti inmuia o carpa din bumbac in solutia rezultata si incepeti sa stergeti usor peretii. Mare atentie la culoarea carpei deoarece este indicat ca aceasta sa aiba o culoare asemanatoare peretilor.
• Insistati asupra petelor. Daca petele sunt incapatanate si nu vor sa dispara, mai ales daca este vorba despre un perete alb, acestea pot fi indepartate cu putin inalbitor. Petele de creion sau carioca pot fi sterse cu usurinta cu ajutorul unei gume de sters.
• Dupa ce ati sters peretele cu apa si detergent, urmeaza clatirea acestuia cu o carpa inmuiata in apa rece. Dupa acest procedeu, peretele va fi sters cu o carpa uscata pentru a va asigura ca nu s-au format pete. Peretele va fi lasat la uscat.
Atentie la mucegai!
Unul dintre inamicii locuintei este mucegaiul care nu doar ca distruge peretele in sine, ci poate fi daunator pentru sanatatea celor din casa. Metode pentru a evita aparitia mucegaiului in locuinta sunt numeroase, insa daca acesta se poate observa pe suprafata peretilor, este important sa se actioneze rapid. Stergeti peretele cu apa calduta si detergent sau clor, sau achizitionati din comert o solutie destinata indepartarii mucegaiului.
Curatarea peretilor exterior
Peretii exteriori sunt mult mai expusi degradarii decat cei interiori, insa este important ca si acestia sa fie curatati din cand in cand. Praful poate fi indepartat cu ajutorul unei perii de sarma.


Sursa: http://dli.ro/sfaturi-utile-pentru-curatarea-peretilor.html

Niciun comentariu: